Toplumsal yaşamın ortaya çıkması ile birlikte; iletişim faaliyetleri ilk dönemde sözel olarak gerçekleştirilirken gelişen dönem, geçen süreç ile beraber yazının icadına bağlı olarak yazılı hale gelmiştir. Toplumsal yaşamın haber ve iletişim gereksinimini karşılamak amaçlı medya kavramı ortaya çıkmıştır.
Medya olgusu ortaya çıktığı dönemden bugüne kadar bireyler ve toplum üzerinde etkili olmuştur. Bu etkileşim ,medyanın ulaşılabilirlik kolaylığı ile paralel olarak değişmiştir. İlk dönemlerinde sözel ve yazılı şekilde gerçekleşen faaliyetler az insan ile etkileşim sağlayabilirken, görsel ve sesli medyanın oluşumunu tamamlaması ile birlikte medyanın etkileşim alanı genişlemiştir.
Aletler, makineler, teknoloji her dönem için bireyleri, toplumları değiştiren ve dönüştüren baş faktörlerden olmuştur. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımız yeni ve farklı bir zemine taşınmıştır.
Günümüzde hayatın yoğunluğu, zamanın azlığı, günlük yorucu telaşlar, bilgiye hemen ulaşabilme kolaylığı, anında güncelleme yapabilmesi ile sosyal medya ağı talep ile doğru orantılı olarak büyümüştür. Sosyal medya kullanıcının kendi ürettiği içerik ile yayın yaptığı ve paylaştığı online bir ağdır.
Araştırmalara göre, her 10 kişiden 8’inin bir sosyal medya hesabı bulunuyor. Sosyal medya hesabı olanlar günde ortalama 4 saatini burada geçiriyor. 15-24 yaş grubu ise günde ortalama 5 saat sosyal medya kullanıyor.
Araştırmaya katılanların yüzde 91’inin Facebook, yüzde 72’sinin Instagram ve yüzde 44’ünün ise YouTube üyeliği bulunuyor. Gelişen teknoloji ve sosyal şartlar hepimizi bu mecraları kullanmaya adeta zorluyor. Günümüz şartlarında var olmak için işletmeler ve kuruluşlarda sosyal medya da varlığını göstermeye başlıyor. Bunun sebebi ise alışverişten danışma hizmetlerine kadar tüm alanda kullanılabilen ve hayatı kolaylaştırabilen mecralar bulunması.
Bundan dolayıdır ki; sosyal medyada etkileşim almak kurum ve kuruluşlar için hayati önem taşır. Ne kadar etkileşim alırsanız, marka bilinirliliğiniz ve bununla birlikte müşteri güveniniz o kadar artacaktır. Etkileşim almanızın veya bu oranı arttırmanın farklı formülleri vardır;
. Özgün İçerik Paylaşımı: Kullandığınız görsel, yazdığınız yazılara kadar kopyadan ne kadar uzak, özgün bilgi içerikli olursa erişiminiz o kadar yüksek olur. Çalıntı veya kopya içerikler arama motorlarının algoritmasına takılır ve kullanıcıya daha zor ulaşır.
. Süreklilik: Sosyal mecralarda yaptığınız paylaşımlar ne kadar bir plana ve rutine bağlı olursa o oranda etkileşim oranınız artar.
. Hedef Kitlenize Yaratıcı Sorular Sorun: Takipçilerinize ve potansiyel takipçilerinize etkileşime geçirecek sorular hazırlayın. Paylaşımlarınıza yorum yapılması için takipçilerinizi yorum yazmaya teşvik etmelisiniz.
. Sosyal Bağ Kurun: Şirketinizin veya markanızın sosyal sorumluluk vb. projelerde yer alması, müşteri ve potansiyel müşterilerinize her zaman artı bir değer kazandırır.
. Hashtag Kullanımı: Hashtaglar yapıları gereği paylaşımların kolay bulunmasını sağlar, dolaylı yoldan da bu sizin daha fazla beğeni ve takipçi kazanmanıza olanak sağlar.
. Doğru İmla Kuralları: Yapılan bir diğer araştırmaya göre, doğru imla ve yazım kuralları daha fazla ilgi çekerek daha fazla tıklanma alıyor. Hatalı yazılan yazılar kullanıcı tarafından önemsenmiyor ve ciddiye alınmıyor.
E-ticaret sektöründeki gelişmeler, yenilikler ve Magazakur.com hakkında detaylı bilgileri, makalelerimizi blog sayfamızda okuyabilirsiniz.
Naft blog sayfamızı takip ederek siz de güncel kalın.
İşini e-ticarete taşımak ve online pazarda büyümek isteyen binlerce müşterimiz için ticareti daha kazançlı hale getiriyoruz. ‘Müşteri odaklı’ çalışma anlayışımız ile beklentileri karşılıksız bırakmayan profesyonel e-ticaret çözümleri üretiyoruz.
Yazılım, tasarım, satış, finans ve diğer departmanımızdaki iş ve kariyer fırsatlarımıza göz atabilirsiniz. Staj başvurularınızı da bu bölümden yapabilirsiniz. Sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Bize katacaklarınız için heyecan doluyuz. Kariyer fırsatlarımız seni bekliyor.